PV rendszerek

Steinn Solar Kft.

SMA, Huawei, SolarEdge, Fronius

Napelemes rendszerek ismertetése

Miért kell, hogy a napelemes rendszerünk a piacon lévő legjobb invertereket tartalmazza? Mivel az inverter is legalább annyira fontos egy napelemes rendszerben, mint maga a napelem, ezért elengedhetetlen, hogy csakis a legjobb minőségűeket építjük be. Az inverter képes a napelemek által megtermelt energiát, a háztartás részére átalakítani, hogy azt el tudjuk használni. Tehát az egyenáramot váltóárammá alakítja.

Mint az korábban kiderült, a napelemek a fotovoltaikus technológia alapján áramot alakítanak elő a napfényből. A napelemek által megtermelt energia, teljes mértékben környezetbarát és megújuló energia. Így amennyiben napelemes rendszer kiépítése mellett döntünk, óvjuk a környezetünket, és nem utolsó sorban, egy jól méretezett napelemes rendszerrel megszabadulhatunk a havi villanyszámlától is!

SMA inverter

Az SMA inverter gyártó céget 1981-ben alapították Németországban. A napelemes technológiák és energetikai rendszerek piacvezető szakértőjeként az SMA a lehető legkorszerűbb megoldásokat kínálja. A legtöbb inverterekhez kapcsolódó innováció és szabadalom az SMA nevéhez köthető.

Magas minőségű inverter

Az SMA inverter magas minőségének legjobb bizonyítéka a jótállás. Ha egy SMA inverter bármikor meghibásodik az első 5 évben, akkor a gyártó nem javítja, hanem azonnal cseréli azt. Ez a garancia 10 és 15 évre is meghosszabbítható. Itt a garancia nem azt jelenti, hogy 15 év után az SMA invertert le kell cserélni. Az SMA a jótállást az inverter egy alkatrészének élettartalmához köti.

SMA inverter garancia

A garancia lejárta után tehát nem a teljes invertert kell lecserélni, hanem egy alkatrészből kell újat beszerezni, és az sem biztos, hogy szükség lesz rá. Az SMA egy és háromfázisú invertereket a mérhető adatai és műszaki stabilitása alapján, hosszú távon a legmegbízhatóbb inverternek minősítették az európai és amerikai szakemberek. A napelemes rendszer megtérülési idejét csökkenti a kiemelkedő hatásfokával. (98,9%-os).

A legfrissebb információnk szerint az SMA biztosítja, hogy a 2021 októberétől felszerelt invertereik garanciáját ingyenesen meghosszabbíthatja a végfelhasználó 10 évre, valamint a folyamatos tárgyalások azt mutatják, hogy egy Magyarországon működő támogatást hozzanak létre, hogy az ügyfeleiknek magasabb színvonalú segítséget tudjanak nyújtani hazánkban.

Huawei inverter

A mindenki által ismert Huawei a kínai piac gyártóóriása. A Huawei lenyűgöző vállalat, hírnevének megfelelt azzal, hogy nemcsak a telekommunikációs ipar nagy részét szerezte meg, hanem a napenergia-inverterek piacának nemzetközi uralmát is. A Huawei átfogó támogatást nyújt a termékek teljes életciklusa során, bármilyen napelemes rendszernél.

Solar Edge inverter

A SolarEdge egy formabontó invertertípus, amely két részből áll. Az egyik a napelem modulhoz közvetlenül kapcsolódó teljesítmény optimalizáló eszköz, amely mindig az optimális munkapontban tartja a napelemet. A SolarEdge rendszer másik eleme az inverter, amely a hálózatra táplálást végzi.

Az inverterek egyfázisú, vagy háromfázisú kivitelben készülnek. Ha a tervezett napelemes rendszer helyszínén a hálózati csatlakozás egyfázisú, akkor ide természetesen csak egyfázisú inverter csatlakoztatható. Egy fázisra maximum 2,5 kVA-es inverter teljesítmény kapcsolható, akkor is, ha a bejövő teljesítmény ennél nagyobb. Háromfázisú fogyasztói csatlakozás esetén napelemes rendszer invertere is jellemzően háromfázisú, de lehet alkalmazni fázisonként beépített egyfázisú invertereket is. A SolarEdge az inveretek széles skálájával van jelen a napelemes inverterek piacán.

Solar Edge inverter, a hatékony napelem rendszer építőköve.

A SolarEdge inverter optimalizációs rendszer azt is lehetővé teszi, hogy több hely kihasználásával (akár időszakosan árnyékolt felületek használatával), különböző tájolású/dőlésszögű, eltérő teljesítményű vagy márkájú modulok egy stringen belül elhelyezésre kerüljenek. Az ivertereket lehetőség szerint hűvös, száraz, pormentes helyiségben, tehát belső térben célszerű elhelyezni. A SolarEdge inverter napelem szintű optimalizálás magában foglalja a napelemszintű monitoring lehetőségét is.

Fronius inverter - kiváló szervizháttér és megbízhatóság

A Fronius invertereket megfelelő ár/értékarány és kiváló szervizháttér jellemzi. 5 év gyártói garancia külön díj ellenében kibővíthető 10, 15 vagy akár 20 évre is. A Fronius invertereket regisztrálni kell a Fronius weboldalán, csak akkor érvényes a gyártó által adott 5 év garancia.

A Fronius invertereket Magyarországon mindegyik áramszolgáltató elfogadja hálózatra történő visszatápláló napelem rendszer telepítésekor. A Fronius Galvo Light és Symo Light megnevezésű inverter család, melynél a light azt jelöli, hogy az inverterbe nincs beépítve internetes kapcsolódási lehetőség. A többi Fronius inverternél lehetőség van az internetes kapcsolódásra és a napelemes rendszerünk termelése a számítógépen vagy a telefonunkon is nyomon követhető.

Solplanet minőségi, megfizethető inverterek

A Solplanet inverterek egyszerűen használható, gyorsan szerelhető, jó ár-érték arányú inverterek a Magyar piacon. Wi-Fi, 4G-s modulokkal, egyszerű mobilalkalmazásokkal, magyar ügyfélszolgálattal és forródróttal segítik ügyfeleiket abban, hogy a lehető legjobb termelést érjék el fotovoltaikus rendszereikkel. A Solplanet termékek könnyen telepíthetők, megbízhatók és felhasználóbarátak.

Mielőtt rátérnénk a technológiai dolgokra, vessünk egy gyors pillantást a SolPlanet mögött álló cégre, az AISWEI-re. Az AISWEI egy invertergyártó cég, eddig mindig csak invertert készítettek más cégek számára. A legismertebb márka, amelyet gyártanak az SMA. Az SMA minőségi német invertergyártóként ismert, de az elmúlt 5 évben az SMA kiszervezte kisebb lakossági invertereinek gyártását az AISWEI-nek.


További kérdése van?

Adja meg telefonszámát és visszahívjuk!